dinsdag 11 maart 2014

Chantal Janzen: ‘RTL 4 geeft mij carte blanche’


Chantal Janzen voelt zich buitengewoon welkom bij RTL 4. De presentatrice is vanaf 1 maart 2011 in dienst bij de zender. “De reacties van mijn nieuwe collega’s zijn overweldigend. Linda de Mol riep direct dat we samen iets moeten gaan doen.
 
Net als Carlo Boszhard. Tussen mij en Carlo is een enorme klik, dus wie weet wat daar uitkomt“, zegt Chantal Janzen in weekblad Story. Wat Janzen precies gaat doen bij RTL, weet ze nog niet. “Er ligt geen druk om op korte termijn al een programma te maken.“

Presentatrice Chantal Janzenkomt bij de AVRO vandaan. “Ik wilde echt weg bij de AVRO. Ik had alle grote shows wel vier, vijf keer gedaan. Ik wil geen elpee worden die blijft hangen. De AVRO wilde graag dat ik zou blijven.
 
Ze boden me zelfs een groot geldbedrag, maar daar heb ik resoluut nee tegen gezegd. De spanning, de nervositeit die je voelt om een programma te presenteren, was compleet weg. Er zat geen uitdaging meer in. En dan moet je niet voor het grote geld willen gaan.”

De overstap van Chantal Janzen naar RTL 4 was afgelopen januari snel geregeld. “Nadat ik de AVRO had gezegd dat ik ermee wilde stoppen, ben ik pas met RTL 4 in gesprek gegaan. Ik ben niet iemand die omroepen tegen elkaar uitspeelt. Dat druist tegen mijn gevoel in. RTL 4 heeft mij carte blanche gegeven.“