maandag 3 december 2012

Hoofdrol Chantal Janzen in Andre Hazes musical van Joop van den Ende

Hoofdrol Chantal Janzen in Andre Hazes musical van Joop van den Ende. Actrice Chantal Janzen en acteur Martijn Fischer gaan de hoofdrollen van André en Rachel Hazes spelen in een musical over het leven van de volkszanger. Dat heeft theaterproducent Joop van den Ende vrijdag bekendgemaakt. De voorstelling heet Hij gelooft in mij en zal vanaf november 2012 te zien zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het stuk wordt geschreven door Kees Prins (Jiskefet) en Frank Ketelaar (Vuurzee). De musical wordt geregisseerd door Ruut Weismann. Hij gelooft in mij vertelt over de diepe dalen en hoge toppen in de carrière van Hazes. Zijn leven wordt bezien door de ogen van Rachel, die op haar vijftiende verliefde werd op de zanger en met hem trouwde. Rachel Hazes, vertolkt door Chantal Janzen, is bij het ontwikkelen van de musical betrokken. Chantal Janzen speelde de afgelopen jaren hoofdrollen in talloze grote musicals van Van den Ende Theaterproducties, zoals Petticoat, Tarzan en op dit moment Wicked. Martijn Fischer studeerde af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en speelde onder meer als freelancer bij het Ro Theater, het Nationaal Toneel en het Zuidelijk Toneel.

zondag 2 december 2012

Chantal Janzen nog niet toe aan tweede kind

Chantal Janzen nog niet toe aan tweede kind. Chantal Janzen heeft nog geen 'tijd en ruimte' voor een tweede kind. Dat vertelt de 32-jarige musicalactrice, die begin 2009 voor het eerst moeder werd, aan Viva. "Voorlopig krijgt James er geen broertje of zusje bij." "Geen idee wanneer dat wel zo is", legt de sexy blondine uit. "En dat terwijl ik eigenlijk een ontzettende planner ben." Chantal Janzen vertelt dat zelfs de geboortedag van haar zoon gepland was. Omdat hij in een stuit lag, moest een datum worden vastgelegd voor een keizersnee. Inmiddels kan Chantal Janzen zich een leven zonder James niet meer voorstellen. "Het voelt goed. En eng. Want er is altijd die angst: wat als hem iets overkomt?" Hoewel musicals bij Chantal Janzen vijf jaar geleden nog op de eerste plaats stonden, gaat haar gezin nu voor. "Toen Marco, en later James in mijn leven kwamen, merkte ik voor het eerst dat zij het leukste tijdverdrijf zijn." Chantal Janzen zegt daarom vaker dingen af. "Op een vrije dag zit ik onopgemaakt in mijn joggingbroek op de grond een Legohuis te bouwen met James."

zaterdag 1 december 2012

Chantal Janzen trapt af met musical audities voor Sunday Night Fever

Chantal Janzen trapt af met musical audities voor Sunday Night Fever Met een aflevering vol audities is Chantal Janzen met Sunday Night Fever gisteren van start gegaan op RTL 4, vanavond is meteen de eerste uit zes liveshows te zien. Elk juryteam laat zijn zes talenten strijden tegen de ander om uiteindelijk met twee ultieme finalisten op de proppen te komen. De aanpak van Sunday Night Fever verschilt daardoor met die van Avro’s Op Zoek Naar…, toch stelt presentatrice Chantal Janzen dat er niet veel verschil is tussen beide musicalprogramma’s. “Ik denk dat ik één van de weinigen ben, die daar niet krampachtig over doet”, vertelt Chantal Janzen. “Ik moest erg lachen toen ik een briefing kreeg met het verzoek zo min mogelijk de woorden ‘op zoek naar’ te gebruiken.” De musicalster/presentatrice vervolgt: “Op zoek naar, dat is gewoon Nederlands. We zoeken naar iets. Ja, toevallig was het ook ooit de titel van een tv-programma. Moet ik dan zeggen ‘We gaan proberen te vinden een hoofdrolspeler’? Nee, dat is heel raar. Sunday Night Fever is zo’n soort programma als Op Zoek Naar…, maar met een ander sausje. Omdat ik niet Frits ben, er is een ander decor, een andere zender en we mogen het iets commerciëler aanpakken. Maar laten we nou niet doen alsof we het wiel opnieuw uitvinden, dat is niet zo.”, aldus Chantal Janzen. Bij de Avro keek het Commissariaat voor de Media flink mee om te zien of de omroep zijn boekje niet te buiten ging met ongeoorloofde reclame voor een musical. Bij de publieke zenders is dat strenger geregeld dan bij de commerciëlen. Dus terwijl iedereen wist dat er een Evita, Jozef, Mary Poppins of Zorro werd gezocht voor een Stage Entertainment-musical, repte niemand daar over in Op Zoek Naar… Chantal Janzen is blij dat ze deze klus heeft gekregen. “Dit stond al heel lang op mijn verlanglijstje, bij de Avro had ik het graag willen doen.” En of er volgend jaar weer een musicalzoektocht bij RTL is te zien? Dat is volgens zenderbaas Erland Galjaard sterk afhankelijk van de productie waarvoor een hoofdrolspeler gezocht dient te worden. Saturday Night Fever past goed bij RTL 4, terwijl een Mary Poppins of Zorro dat minder heeft. Sunday Night Fever met Chantal Janzen, iedere zondagavond om 20.00 uur, RTL 4