zaterdag 24 november 2012

Chantal Janzen nieuwe RTL kijkcijferkoningin met De Jongens tegen de Meisjes: 1,6 miljoen kijkers

Chantal Janzen nieuwe RTL kijkcijferkoningin met De Jongens tegen de Meisjes: 1,6 miljoen kijkers
Na Linda de Mol heeft RTL weer een nieuwe kijkcijferkoningin: Chantal Janzen!
Het nieuwe tv-programma De Jongens tegen de Meisjes van Chantal Janzen en Tijl Beckand is zaterdagavond met 1.622.000 kijkers (madl: 32.0%) van start gegaan op RTL 4. Daarmee was de Talpa-productie veruit het best bekeken programma van de avond. Het gebeurt zelden dat een nieuw programma op de Nederlandse televisie zo goed van start gaat. Bedenker John de Mol zette eerder deze week nog in op een score van 1,2 miljoen kijkers. Maar Chantal Janzen wist John de Mol te verbazen met haar mooie kijkcijfers.
De terugkeer van Dit Was Het Nieuws als volledige programmaserie wist direct na De Jongens tegen de Meisjes van Chantal Janzen ook hoge kijkcijfers te behalen. Het satirische programma met Harm Edens was goed voor ruim 1,4 miljoen kijkers, goed voor een tweede plaats in de dagelijkse programma top 15.
RTL 4 houdt met de nieuwe programmering haar nummer één-positie vast op zaterdag. De afgelopen weken was de zender dankzij de combinatie Ik Hou Van Holland van Linda de Mol en Echt Waar steevast nummer één op deze uitzenddag.
Chantal Janzen kon niet slapen door kijkcijfers
Chantal Janzen was zo gespannen voor de kijkcijfers van haar RTL 4-programma De Jongens tegen de Meisjes, dat ze na de eerste uitzending op zaterdagavond geen oog heeft dichtgedaan. Dat zei de presentatrice zondag in Life 4 You. Vroeg op zondagochtend werd duidelijk dat Janzens tv-show een kijkcijferhit was met 1,6 miljoen kijkers. “Ik vond het heel eng. Je hebt een programma bij RTL en je wil het graag goed doen, je doet je best en je hoopt dat het goed uitpakt“, aldus Chantal Janzen.
Direct nadat de kijkcijfers gepubliceerd werden, kreeg Chantal Janzen een sms van RTL 4-baas Erland Galjaard. “Ik had een sms van Erland en dat ging over de kijkcijfers. Daarin zei hij dat hij het fantastisch vond en het ons gunde. Dat is heel lief en dat is insgelijks. Dat was om kwart voor acht ongeveer en toen ben ik nog een uurtje diep in slaap gevallen.”
Co-presentator Tijl Beckand is ook verheugd. “Ik heb Tijl nog niet gesproken, maar hij heeft me een hele lange sms gestuurd met dat hij het ontzettend leuk vind.“
Chantal Janzen heeft zich dus behoorlijk druk gemaakt over de kijkcijfers van haar nieuwe programma De jongens tegen de meisjes.
Zondagochtend bleek gelukkig voor Chantal Janzen dat ze zich voor niets druk had gemaakt; het programma dat ze samen met Tijl Beckand presenteert was met 1,6 miljoen kijkers het best bekeken van de zaterdagavond.
RTL 4-baas Erland Galjaard is dan ook bijzonder verheugd over de goede start van zijn nieuwe zaterdagcombinatie De Jongens tegen de Meisjes van Chantal Janzen en Dit Was Het Nieuws. “Ik vind het heel bijzonder en geweldig dat het opnieuw gelukt is om met een nieuwe programmering meteen de best bekeken programma’s te zijn op de zaterdagavond. Dat is vooral een groot compliment aan de makers en presentatoren van zowel De Jongens Tegen De Meisjes als Dit Was Het Nieuws“, zegt hij.
De Jongens tegen de Meisjes met Chantal Janzen en Tijl Beckand ging van start met 1,6 miljoen kijkers en een marktaandeel van 32 procent in de commerciële doelgroep Boodschappers 20-49 jaar. Dit Was Het Nieuws trok aansluitend 1,4 miljoen kijkers, goed voor een marktaandeel van 26,3 procent in dezelfde doelgroep. “Dat maakte beide shows de best bekeken programma’s van de hele avond.”
Op het tijdstip waar de 'oude' RTL kijkcijferkoningin Linda de Mol vorige week nog tweeënhalf miljoen kijkers scoorde met Ik Hou Van Holland, ging zaterdagavond de nieuwe RTL 4-show De Jongens Tegen De Meisjes met Chantal Janzen en Tijl Beckand van start. Dat het onhaalbaar is om deze cijfers te evenaren, weet ook bedenker van beide programma’s John de Mol. “Het is mooi weer en dat is slecht voor de kijkcijfers. Als ik 1,2 miljoen haal, spring ik een gat in de lucht“, verzekerde de 56- jarige mediatycoon vooraf.
Mediadeskundige Albert Verlinde dacht dan weer dat er veel druk op de ketel zat. “Ze zitten op het tijdstip van Ik Hou Van Holland(Linda de Mol) en dat is nogal wat. Het is een spelshow die er ook nog een beetje op lijkt natuurlijk, want het heeft dezelfde dynamiek met panels, opjutten en spelletjes doen. Het wordt dus spannend.”
In de eerste aflevering van de tv-show, waarin bekende dames en heren tegen elkaar strijden, was onder meer Winston Gerschtanowitz te gast. “De opnames waren leuk en heel eerlijk, moet ik bekennen. Er zijn soms pijnlijke privédingen die eerlijk beantwoord werden.”
De Jongens Tegen De Meisjes van presentatrice Chantal Janzen is ieder zaterdag om 20.35 uur te zien op RTL 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten